L’Espai Trans és un espai de trobada per a persones trans i intersex i també pel seu entorn (famílies, amics i amigues, parelles) a la ciutat de Barcelona.

La idea de crear aquest espai va donar-se al 2008 quan un grup de persones trans va pensar que era important que existint espais perquè les persones trans es trobéssin, compartíssin experiències i fessin xarxa. Des de llavors les trobades s’han anat realitzant mensualment i actualment l’Espai és un dels pocs llocs de trobada trans que existeixen a la ciutat i a Catalunya.

Aquest espai no té cap entitat jurídica, per tant no és una associació. És un grup informal format per les persones que voluntàriament venent a les trobades.

L’objectiu d’aquest espai no és únicament el fet de trobar-se físicament sino també generar informació, compartir idees i fer activitats que donguin eines a les persones trans en el seu procés. Fem xerrades, debats, cineforums, sortides, concerts sobre temes molt diversos: salut, sexualitat, història, esport, travestisme, cinema, literatura, moviments socials.